fbpx

Palvelut

Palvelemme asiakkaita mitä moninaisimmissa hammashoidon tarpeissa. Valitsemme käyttöömme uusimmat ja testatut hammashoidon menetelmät. Säännölliset hammastarkastukset auttavat Sinua pitämään hampaistosi hyvässä kunnossa.

arrow downKokonaishoidon suunnittelu ja toteutus

Hampaiston säännöllinen tutkimus on yleisterveyden kannalta keskeistä. Hampaiston tutkimuksessa tarkistetaan hampaiden reikiintyminen, vanhojen täytteiden kunto, limakalvojen ja kiinnityskudosten tila sekä tarkistetaan purenta ja leukanivelet. Otamme myös tarvittaessa röntgenkuvat, jotka auttavat ongelmien diagnostiikassa. Arvioimme jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen tarkastusvälin.

arrow downSuuhygienistipalvelut

Vastaanottomme ammattitaitoiset ja kokeneet suuhygienistit palvelevat asiakkaita iensairauksissa ja suuhygienian parantamisessa. Opastamme yksilöllisesti kunkin asiakkaan hampaistoon sopivimman kotihoidon.

Mikäli KELA:n korvausta halutaan hoidosta, tulee asiakkaalla olla hammaslääkärin lähete hoitoon. Lähetteen saa myös Verkahovista puhdistuskäynnin yhteydessä tapahtuvalla hammaslääkärin tarkastuksella. Hammaslääkärin lähete on voimassa kaksi (2) vuotta kerrallaan. Vastaanotollamme on käytössä ns. KELAn suorakorvausmenettely ja potilaalta peritään pelkästään omavastuuosuus.

Suuhygienistimme suorittavat myös hampaiden valkaisuhoitoja ja hammaskorujen kiinnityksiä.

arrow downPaikkaushoito

Hampaan paikkaus on yleisin toimenpide hammaslääkärin vastaanotolla. Käytössämme on nykyaikaisimmat paikkausmenetelmät.

Esimerkkejä paikkaushoidosta

Hampaan reikiintyminen

Reikä hampaassaHammaslääkäri havaitsee selvän reikiintymisen viimeisen välihampaan takapinnalla. Varhaisemmassa vaiheessa auttaa hampaiden röntgentutkimus.

Reikä hampaassa 2Porattaessa pinta auki havaitaan pehmeän karieksen levinneen jo laajalle alueelle. Jonkin ajan kuluttua hampaan ydin olisi tulehtunut ja särkevään hampaaseen jouduttaisiin tekemään juurihoito (=infektoituneen hammasytimen poisto).

Reikä hampaassa 3Pehmentyneen hammaskudoksen poiston jälkeen hammas on paikattu yhdistelmämuovilla sidostustekniikalla, jolloin hampaan lujuus on lähes entinen. Tärkeää on myös saada hyvä kontakti naapurihampaaseen, jolloin se ei kerää ruokaa.

Vanhan amalgaamipaikan lohkeama

Amalgaamipaikan lohkeama 1Potilas on havainnut kielellään ensimmäisessä poskihampaassa lohkeaman. Hammaslääkärin tarkastuksessa havaitaan lohkeaman lisäksi murtumat vanhan paikan purupinnan etuosassa.

Amalgaamipaikan lohkeama 2Purettuamme vanhan amalgaamitäytteen havaitaan pehmeät karioituneet alueet hampaan molemmilla puolilla. Samalla voidaan hyvin tarkastaa naapurihampaiden pinnat.

Amalgaamipaikan lohkeama 3Hammas on korjattu yhdistelmämuovitäytteellä, joka on sidostettu (liimattu) hammaskudokseen kiinni. Etumaisen amalgaamitäytteen pinta on viimeistelty.

arrow downJuurihoidot

Kun hampaan ydin on vaurioitunut niin pahoin, että sen verenkierto loppuu, on vaarana hammasytimen tulehtuminen. Tällöin hampaan sisällä, juurikanavissa oleva kuollut pehmytkudos tulee poistaa ja juurikanava täytetään ns. juurentäytteellä. Täytteen tulisi ulottua mahdollisimman lähelle juuren kärkeä, jolloin juurikanavasta ei pääsisi erittymään bakteereita ympäröivään luuhun. Luuhun leviävä bakteeri-infektio on aina yleisterveydellinen riski, koska verenkierron mukana bakteerit leviävät kaikkialle kehoon. Käytössämme on nykyaikainen koneellinen juurihoitovälineistö.

arrow downProtetiikka ja purentaongelmien hoito

Proteettinen hammashoito on puuttuvien hampaiden korvaamista ja purennan kuntouttamista joko irrotettavien tai kiinteiden proteesien avulla. Valmistamme vastaanotollamme laaja-alaista protetiikkaa yhden hampaan kruunutuksesta koko leuan implanttikantoiseen siltaan.

Kun hammas puuttuu on yleisin hoitomuoto nykyään implantin asennus puuttuvan hampaan tilalle. Jos naapurihampaat ovat kunnoltaan huonot ja runsaasti paikatut kannattaa usein hoidoksi valita siltaproteesi.

Yleisin materiaali kruunujen ja siltojen valmistuksessa on keramia, jolla saavutetaan luonnollinen ja esteettinen lopputulos. Tarvittaessa siltojen kestävyyttä voidaan lisätä metallisella rungolla.

Purentaongelmat

Yleisin purentaongelma on öisen narskuttelun aiheuttamat hampaiston kuluminen ja puremalihasten kipeytyminen. Muita vaivoja ovat mm. toistuva päänsärky, leukojen naksuminen ja väsyminen. Purentaongelmien hoito on moninaista, yleisin hoitomuoto on purentakisko ja purennan tasapainotushionta.

Purentakisko valmistetaan jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti. Kiskoa käytetään yleensä öisin. Purentakisko suojaa hampaita kulumiselta ja rentouttaa puremalihaksia ja auttaa näin lihasjännityksiin nopeastikin.

arrow downSuukirurgia

Suukirurgisiin toimenpiteisiin kuuluvat hampaan tavalliset ja leikkaukselliset poistot. Kun hammas täytyy poistaa, suoritetaan hampaan poisto yleisimmin paikallispuudutuksessa. Muita suukirurgisia toimenpiteitä ovat koepalojen otto ja limakalvomuutosten poisto sekä implanttien asennus.

arrow downImplanttihoito

Yhden tai useamman hampaan puuttuessa nykyaikaisin ratkaisu on implantin asennus leukaluuhun. Myös laajemmat puutosaukot voidaan korvata usealla implantilla ja niiden varaan kiinnittyvällä hammassillalla. Implantit kiinnitetään leukaluuhun pienen suukirurgisen toimenpiteen avulla. Implanttihoidon suunnittelussa käytämme apuna röntgenkuvausta. Lisäksi käytössämme on tarvittaessa moderni 3D-röntgenkuvaus, jonka avulla näemme implantoitavan alueen tarkan anatomian. Implanttihoidolla saavutetaan luonnollinen ja miellyttävä lopputulos.

arrow downRöntgentutkimukset

Röntgenkuvien avulla saadaan tärkeää tietoa hammashoidon suunnitteluun. Vastaanotollamme otetaan sekä digitaalisia hammaskuvia että digitaalisia panoraamakuvia. Uusimpia hankitojamme on 3D tietokonetomografia laitteisto. Laitteiston avulla voimme selvittää ongelmia, joihin perinteiset kuvausmenetelmät eivät aina pysty.

arrow downUrheilijoiden hammassuojat

Valmistamme yksilölliset hammassuojat erilaisten kontaktilajien harrastajille (esim. jääkiekko, koripallo, nyrkkeily). Hammassuojan voi valmistaa usein myös oman joukkueen väreillä. Huomaathan, että punainen hammassuojan väri on kielletty useissa lajeissa.

Olemme vuoden 2012 alussa hankkineet uuden tietokoneavusteisen prässäyslaitteiston, jolla saamme normaalia vakuumimenetelmää paremmat ja istuvammat hammassuojat. Tässä menetelmässä hammassuoja valmistetaan paineilmamenetelmällä alipainevakuumin sijasta.

Laitteet