fbpx

Palvelut

Palvelemme asiakkaita mitä moninaisimmissa hammashoidon tarpeissa. Käytössämme ovat uusimmat ja testatut hammashoidon menetelmät. Säännölliset hammastarkastukset auttavat Sinua pitämään hampaistosi hyvässä kunnossa.

arrow downKokonaishoidon suunnittelu ja toteutus

Hampaiston säännöllinen tutkimus on terveytesi kannalta tärkeää. Hampaiston tutkimuksessa tarkistetaan hampaiden reikiintyminen, vanhojen täytteiden kunto, limakalvojen ja kiinnityskudosten tila sekä tarkistetaan purenta ja leukanivelet. Otamme myös tarvittaessa röntgenkuvat, jotka auttavat ongelmien diagnostiikassa. Arvioimme hoidon lopuksi jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen tarkastusvälin.

arrow downSuuhygienistipalvelut

Vastaanottomme ammattitaitoiset ja kokeneet suuhygienistit palvelevat Sinua iensairauksissa ja suuhygienian parantamisessa. Opastamme yksilöllisesti juuri Sinun hampaillesi parhaan kotihoidon.

Hammaslääkärimme arvioivat hampaittesi tukikudosten tilan ja antavat tarvittaessa lähetteen suuhygienisteillemme hammashiven poistoon. KELA korvaa tällöin osan hoitokustannuksistasi. Hammaslääkärin lähete on voimassa kaksi (2) vuotta kerrallaan. Vastaanotollamme on käytössä ns. KELAn suorakorvausmenettely ja Sinulta peritään pelkästään omavastuuosuus.

Suuhygienistimme suorittavat myös hampaiden valkaisuhoitoja ja hammaskorujen kiinnityksiä.

arrow downJuurihoito

Kun hampaan ydin on vaurioitunut niin pahoin, että sen verenkierto loppuu, on seurauksena hammasytimen tulehtuminen. Tällöin hampaan sisällä, juurikanavissa oleva kuollut pehmytkudos poistetaan ja juurikanava täytetään ns. juurentäytteellä. Täytteen tulisi ulottua mahdollisimman lähelle juuren kärkeä, jolloin juurikanavasta ei pääse leviämään mikrobeja ympäröivään luuhun. Luuhun leviävä infektio on aina myös yleisterveydelle riski, koska verenkierron mukana mikrobit leviävät kaikkialle kehoon. Käytössämme on nykyaikainen koneellinen preparointi integroituna digitaaliseen juurikanavien pituuden mittaukseen. Digitaalinen juurikanavamittaus on tarkka ja luotettava apu, mikä vähentää juurihoidossa tarvittavien röntgenkuvien määrää.

arrow downSuukirurgia

Suukirurgisiin toimenpiteisiin kuuluvat hampaan tavalliset ja leikkaukselliset poistot. Kun hammas täytyy poistaa, suoritetaan hampaan poisto yleisimmin paikallispuudutuksessa. Muita suukirurgisia toimenpiteitä ovat implanttien asennus, juurenpään leikkaukset (resektiot) ja koepalojen otto.
Hankalimpia suukirurgisia toimenpiteitä ovat puhkeamattomien alaleuan viisaudenhampaiden poistot. Vaikeimmissa tapauksissa varmennamme poistosuunnitelman tietokonekuvauksen avulla (kkTT).

arrow downImplanttihoito

Yhden tai useamman hampaan puuttuessa nykyaikaisin ratkaisu on implantin asennus leukaluuhun. Myös laajemmat hammaspuutosaukot voidaan korvata usealla implantilla ja niiden varaan kiinnittyvällä hammassillalla. Implantit kiinnitetään leukaluuhun pienen suukirurgisen toimenpiteen avulla. Implanttihoidon suunnittelussa käytämme apuna röntgenkuvausta. Lisäksi käytössämme on tarvittaessa moderni 3D-röntgenkuvaus, jonka avulla näemme implantoitavan alueen tarkan anatomian. Implanttihoidolla saavutetaan luonnollinen ja miellyttävä lopputulos. Implanttien asennuksen suoritamme tietokoneavusteisesti valmistetun implanttiohjurin avulla. Tällöin implanttien asento ja koko voidaan tarkasti määrittää ja toimenpiteestä saadaan parempi lopputulos.

arrow downRöntgentutkimukset

Röntgenkuvien avulla saadaan tärkeää tietoa hammashoidon suunnitteluun. Vastaanotollamme otetaan sekä digitaalisia hammaskuvia että digitaalisia panoraamakuvia. Olemme uusineet myös tietokonekuvauslaitteistomme. Laitteiston avulla voimme selvittää ongelmia, joihin perinteiset kuvausmenetelmät eivät aina pysty. Yhdistämällä röntgenkuva tietokoneella hampaistosta otettuun skannerikuvaan, saadaan tarkka tieto implanttisuunnittelua varten.

arrow downProtetiikka ja purentaongelmien hoito

Proteettinen hammashoito on puuttuvien hampaiden korvaamista ja purennan kuntouttamista joko irrotettavien tai kiinteiden proteesien avulla. Valmistamme vastaanotollamme laaja-alaista protetiikkaa yhden hampaan kruunutuksesta koko leuan implanttikantoiseen siltaan.

Kun hammas puuttuu on yleisin hoitomuoto nykyään implantin asennus puuttuvan hampaan tilalle. Jos naapurihampaat ovat kunnoltaan huonot ja runsaasti paikatut kannattaa usein hoidoksi valita siltaproteesi.

Yleisin materiaali kruunujen ja siltojen valmistuksessa on posliini, jolla saavutetaan luonnollinen ja esteettinen lopputulos. Tarvittaessa siltojen kestävyyttä voidaan lisätä metallisella rungolla.

Yksittäisen hampaan korjaus keraamisella kruunulla voidaan useimmin suorittaa yhden päivän aikana ja posliinista valmistettu kruunu sidostetaan (liimataan) oman hampaan pintaan (same day crowns).

Runsaasti paikattuja hampaita voidaan esteettisesti parantaa valmistamalla niihin keraamiset laminaatit. Laminaattien avulla saadaan korjattua kulumia ja pienet hampaiden asentovirheet saadaan myös korjattua.

Irtoproteesien parantamiseksi usein riittää 2-4 hammasimplanttia, joiden avulla muuten huonosti istuva alaleuan irtoproteesi saadaan tukevasti kiinnitettyä paikoilleen (neppariproteesi).

arrow downUrheilijoiden hammassuojat

Valmistamme yksilölliset hammassuojat erilaisten kontaktilajien harrastajille (esim. jääkiekko, koripallo, nyrkkeily). Hammassuojan voi valmistaa usein myös oman joukkueen väreillä. Huomaathan, että punainen hammassuojan väri on kielletty useissa lajeissa.

Olemme vuoden 2012 alussa hankkineet uuden tietokoneavusteisen prässäyslaitteiston, jolla saamme normaalia vakuumimenetelmää paremmat ja istuvammat hammassuojat. Tässä menetelmässä hammassuoja valmistetaan paineilmamenetelmällä alipainevakuumin sijasta.

arrow downPaikkaushoito

Hampaan paikkaus on yleisin toimenpide hammaslääkärin vastaanotolla. Käytämme hoidossa testattuja ja kestäviä materiaaleja. Paikkamateriaalit ovat myös esteettisiä ja usein lähes huomaamattomia. Meillä on myös käytössämme uusinta digitekniikkaa, jolla saamme valmistettua keraamiset täytteet jo saman päivän aikana. Kaikki toimenpiteet pystymme tekemään lähes kivuttomasti. Käytössämme on tietokoneavusteinen täsmäpuudutus.

Esimerkkejä paikkaushoidosta

Hampaan reikiintyminen

Reikä hampaassaHammaslääkäri havaitsee reikiintymisen viimeisen välihampaan takapinnalla. Röntgentutkimus auttaa havaitsemaan hampaan reikiintymisen ajoissa, jolloin korjaus on helpompaa ja hammas säilyy vahvana.

Reikä hampaassa 2Kun hampaan pinta avataan, näkyy että karies on edennyt jo laajasti hampaan sisällä. Jonkin ajan kuluttua hampaan ydin olisi tulehtunut ja särkevään hampaaseen olisi jouduttu tekemään juurihoito (=infektoituneen hammasytimen poisto).

Reikä hampaassa 3Pehmentyneen hammaskudoksen poiston jälkeen hammas on paikattu esteettisellä keraamisella yhdistelmämuovilla, jolloin hampaan lujuus on taas lähes entinen. Tärkeää on valmistaa täyte niin, että saadaan hyvä kontakti naapurihampaaseen. Tällöin hammasväli ei kerää ruokaa ja pysyy terveenä. Hyvin muotoiltu täyte on myös helppo pitää puhtaana.

Huolellinen työskentely takaa hyvän lopputuloksen ja paikka on pitkään toimiva

Vanhan amalgaamitäytteen lohkeama

Amalgaamipaikan lohkeama 1Potilas on havainnut kielellään ensimmäisessä poskihampaassaan lohkeaman. Hammaslääkärin tarkastuksessa havaitsemme lohkeaman lisäksi murtumat myös vanhan paikan purupinnan etuosassa.

Amalgaamipaikan lohkeama 2Purettuamme vanhan amalgaamitäytteen havaitsemme pehmeät karioituneet alueet hampaan molemmilla puolilla. Samalla saamme hyvin tarkastettua myös naapurihampaiden pinnat.

Amalgaamipaikan lohkeama 3Olemme korjanneet hampaan keraamisella yhdistelmämuovitäytteellä, joka on sidostettu (liimattu) hammaskudokseen kiinni. Etumaisen amalgaamitäytteen pinnan olemme viimeistelleet, jolloin hammasvälin lankaus on helppoa.

Laitteet